Nyheter

Analys: Nya skattereglerna om ägarskifte

den 15 april 2019

Förslaget om nya skatteregler för ägarskiften föreslås bli verklighet från 1 juli i år. Skattekonsulterna Stefan Asklöf, Deloitte, och Roger Zinders, Zinders skatt, analyserar förslaget åt Resultats läsare.

Läs mer »

"Småföretagen gynnas i budgeten"

den 11 april 2019

Grön skatteväxling, förlängd sänkt arbetsgivaravgift för första medarbetaren och höjt rut-avdrag. Det är några av förslagen i vårbudgeten som väntas gynna småföretagen.

Läs mer »

Osäkerhet bland företagare kring nya lagen om e-faktura

den 3 april 2019

Från 1 april 2019 är det krav på elektronisk fakturering vid offentlig upphandling. Men många företagare vet inte vad förändringen innebär och riskerar därför att förlora affärer.

Så vet du att du har rätt nyckeltal

den 27 mars 2019

Vad står nyckeltalen för i din årsredovisning? Och har du valt rätt nyckeltal för din verksamhet? Den frågan lyfter vi i del ett i Resultats miniserie om ägarperspektiv och företagets ekonomi.

Läs mer »

Hälsoundersökning kan vara befriad från skatt

den 26 mars 2019

Skattefriheten för privata sjukvårdsförsäkringar är borta. Men vissa hälsoundersökningar som arbetsgivaren betalar kan fortfarande vara befriade från skatt. Nu preciserar Skatteverket: Skattefriheten gäller riktade undersökningar för personer inom yrken med särskilda hälsorisker.

Läs mer »

1 2 3 4 5