Tips inför semestern!

27 juni 2023
Alternate Text

Vi har redan i år fått känna på den svenska sommaren när det är som bäst. Strålande sol i flera veckor har nog gjort att en del redan har hunnit med premiärbadet, premiärgrillningen och mängder av glass. Nu är det dock inte långt ifrån semestern. Tiden på året för att vila upp sig och hitta på det man annars inte hinner. Vi har därför frågat Johanna Rask (Revisor) om hennes bästa tips inför semestern.

Sommarens utflyktstips
Mitt bästa tips när det gäller utflykter är definitivt Sörsjö och den nya rundan runt Sörsjön. Det går att både cykla och promenera runt sjön. Det finns väldigt mycket vacker natur att ta in, grillplatser längs rundan och ett vindskydd uppe på höjden som är perfekt för en fika!

Sommarens glasstips
Jag är mycket för kulglass och dessvärre har jag ingen superspännande favorit som inte många har testat. Den smak som jag alltid tycker går hem är salt karamell. Väldigt viktigt med chokladtopping till!

Sommarens grilltips
En favorit jag har är grillade ribs med en god coleslaw till. Mitt tips till alla är att testa “Coca Cola Ribs”. Då låter man revbenen koka ett par timmar i Coca-Cola innan man slänger det på grillen. Ribsen blir verkligen så möra och goda av det!

Recept hittar ni här:

https://www.koket.se/nyhetsmorgon/amir-kheirmand/cola-ribs

Sommarens lyssnartips
Jag lyssnar mycket på podcasts året om. Personligen lyssnar jag främst på Maratonpodden, Träningspodden och Mordpodden som funkar lika bra på sommaren som på vintern! Om jag ska ge ett tips på en podd som är “mycket sommar” för mig måste jag säga “Sommar i P1”. Sjukt bra och mysig podd att lyssna på under en promenad, joggingtur eller i solstolen.

Sommarens tittartips
Det finns egentligen bara en självklar grej att följa i sommar, Fotbolls-VM för damer i Australien och Nya Zeeland. Damfotbollen har utvecklats enormt de senaste åren och även intresset för den. Jag tror att det kommer att bli en folkfest! Det svenska damlaget är ju dessutom ett av världens bästa, så jag tror de kan gå långt i turneringen.

 

Johanna Rask Revisor