Vägen till auktoriserad redovisningskonsult

6 maj 2024
Alternate Text

Jonas Carlsson är auktoriserad redovisningskonsult hos oss på Revisorsgruppen sedan några år tillbaka. Tidigare hade han däremot inte några planer på att jobba med redovisning. Han gick från att knappt ens vilja söka vår lediga tjänst, till att idag vara auktoriserad redovisningskonsult.

Mitt namn är Jonas Carlsson, jag är auktoriserad redovisningskonsult på Revisorsgruppen och har jobbat här sedan december 2016. När jag inte jobbar så försöker jag motionera en del, genom framför allt längdåkning och löpning. Det blir även en hel del tid som spenderas tittandes på fotboll när man ska följa dottern och sonens framfart i sina fotbollslag.

Hur såg din väg till Revisorsgruppen ut?
Efter att jag tagit min examen i Företagsekonomi började jag mitt yrkesliv på Skatteverket. Där jobbade jag som skattehandläggare, innan jag bytte jobb och började jobba som personlig bankman på Nordea. Efter 10 år som bankman började jag tappa motivationen och kände att jag behövde en ny utmaning. När jag såg annonsen för Revisorsgruppen var jag först tveksam till att ens skicka in en ansökan, men när jag blev erbjuden jobbet så var det ingen tvekan att tacka ja. Det var det som ledde mig till att jag sitter här idag.

Varför valde du att bli auktoriserad redovisningskonsult?
Jag blev auktoriserad redovisningskonsult i december 2023 för att jag tryckte att det var ett lämpligt nästa steg att. Dessutom var det flera kollegor som pushade på för att jag skulle försöka bli auktoriserad redovisningskonsult.

Vad är det bästa med att jobba att på Revisorsgruppen?
Förutom härliga kollegor är det bästa att ha så varierande arbetsuppgifter. Även all kundkontakt man har är ett stort plus med detta jobbet. Man får träffa mycket
människor och man får förtroendet att hjälpa till med bokslut, deklaration eller vad det än må vara.

Behöver du hjälp med skatt, eller något annat som du tror Jonas har svar på?
Telefon: jonas@revgrp.se
Mejl: 0370-69 07 73